Kyckling i Whiskeysås

Kvällens middag var en riktig goding, Kyckling i Whiskeysås.
 
Kyckling i Whiskeysås och Klyftpotatis
 

4 port
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Whiskysås
3 dl vispgrädde
1/2 dl whisky
1/2 dl kinesisk soja (Kikkoman)

Garnering
cocktailtomater på kvist
kryddgrönt

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Putsa och krydda kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i smör.

2. Lägg kycklingen en smord ugnsform.

3. Sås: Blanda grädde, whisky och soja och häll över kycklingen.

4. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt några cocktailtomater steka med de sista tio minuterna.

5. Garnera med kryddgrönt och servera med klyftpotatis.

Recept från hemmets.se

Jag brynte kycklingen i smör, saltade o pepprade.

Hällde i whiskeyn o tuttade på.

Sen ner med grädden o sojan.

 
 
 
Kram//Erica 

Kommentera här: