Kyckling i Whiskeysås
Kvällens middag var en riktig goding, Kyckling i Whiskeysås.
Kyckling i Whiskeysås och Klyftpotatis
4 port
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Whiskysås
3 dl vispgrädde
1/2 dl whisky
1/2 dl kinesisk soja (Kikkoman)
Garnering
cocktailtomater på kvist
kryddgrönt
Ugn 200°
Gör så här
1. Putsa och krydda kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i smör.
2. Lägg kycklingen en smord ugnsform.
3. Sås: Blanda grädde, whisky och soja och häll över kycklingen.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt några cocktailtomater steka med de sista tio minuterna.
5. Garnera med kryddgrönt och servera med klyftpotatis.
Recept från hemmets.se
Jag brynte kycklingen i smör, saltade o pepprade.
Hällde i whiskeyn o tuttade på.
Sen ner med grädden o sojan.