Briocher, kalljästa.

 
 
Briocher, kalljästa, perfekta att förbereda på fredagkväll och grädda till lördagsfrullen.
 
Briocher
20 st
 
4 ägg
25 g jäst
0,5 tsk salt
0,5 dl socker
6,5 dl mjöl
250 g rumsvarmt smör
smör till formarna
uppvispat ägg till pensling av bröden innan gräddning
 
 

Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.

 

Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.

 

Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.

 

Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.

 

Pensla briocherna med uppvispat ägg. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 min, 225 grader.

Äts ljummen

 

 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: