Ingredienser:
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
6 dl vetemjöl special

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Lägg den sen i en liten smord rund form som är cirka 25 centimeter i diameter eller en avlång form som är 10X25 cm. Jäs under bakduk 20–30 minuter. Värm ugnen till 200–225°. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans. Stjälp brödet ur formen och låt svalna. Skär i fyra delar. Om du bakar samma dag som du gör tårtorna, lägg gärna in brödet i frysen några minuter, det blir lättare att skära då.