Halloweentips 2016

Här kommer en massa Halloweentips.
Vissa har ni sett, för allt har jag inte gjort i år.
Recept på bak/ mat finns längst ner i inlägget.
Nu blir det bildbombning!!
 
 
Morotsfrallor
 
Semmeltaco med avslitet finger
Pumpor o spöken
chokladbollar klädda med sugerpasta
Fingrar gjorda av mandelmassa o en mandel
Polarbröd som stansas ut med kakformar.
Penslas med smör och strö över vitlökspulver,paprikapulver och flingsalt.
Gräddas i 175 grader tills dom fått fin färg o blivit knapriga.
Häxansfingrar o Spindelkakor
Marängspöken
Muffins med grädde o ätbart 'glas'
Häxhatt m godisgömma
Pensla smält choklad på en glasstrut, fyll struten med smågodis.
Sätt fast struten med smält choklad på en nobless
Bandet o spännet är gjort av färgad sugerpasta.
Minimuffins med mariekex o physalis som dekorerats m smält choklad
 
Gaffel-i-ögat.
Chokladboll som doppats i smält vit choklad o dekorerats
Maskar.
Vindruvor som trätts på en grillpinne o ätbara ögon
Mumier
Hot dogs som lindads in i degremsor, ( hade färdigköpt pizzadeg) 
Grädda i ugnen.
 
Öga i blod.
Tomatsoppa, creme fraiche o ett pepparkorn
Fladdermöss av smördeg
 
Engångshandskar fyllda med godis o popcorn
Mumier
Festisar som man lindar maskeringstejp runt o fäster ögon på.
Godisspindlar
Klubbor
Piprensare
Ögon
 
Kista med maskar o köttslamsor.
Fralla fylld med köttfärs o risonipasta och ost.
Lägg på locket, på med ost och gratinera i ugnen tills allt är varmt.
Skär i skivor o serveras med en sallad.
 
HÄXFINGRAR
ca 25-30 fingrar
 
115 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjöl
1 ägg+1 äggula (spara äggvitan till pensling)
 
kakao tillatt borsta de färdiga kakorna med
20 st hela skollade sötmandlar som delats till naglar
 
Skolla och skala mandeln,låt dom torka på ett hushållspapper
 
Nyp ihop socker,florsocker,vaniljsocker,smör,mjöl och ägg till en deg.
Linda in degen i gladpack och låt den vila en halvtimme i kylen
Slå på ugnen,175 grader
Dela degen i 25-30 bitar
Rulla ut till smala häxfingrar
Nyp till dom lite här och där
Skåra fingrarna med en vass kniv
Sätt fast mandeln som en nagel
Pensla med äggvitan
Grädda i ca 10-12 min tills fingrarna är gyllenbruna
Måla fingrarna med en liten pensel med kakaon!
 

Ätbart glas:

2,5 dl socker

1 dl glykossirap ( finns att köpa i vanlig affär, vid baksakerna )

1/2 dl vatten

Gör så här:

Koka allt i en kastrull. Rör hela tiden så du inte bränner det.

Har du en termometer så ca 140 grader annars brukar jag gå på känslan. Ca 5-10 min

Häll sedan upp det på ett bakplåtspapper eller på foliepapper o låt det stelna / svalna.

Sen slår / bryter du sönder det i bitar som passar dig.

 

"Blod"

* Man kan ta saften från hallon o droppa i lite mer av karamellfärg.

* Röd pyntgelé

* Sylt utan bitar o några droppar karamellfärg

 

Morotsfrallor

Ca 16 st

Rivna morötter i degen gör bröden saftiga och goda.

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1–2 morötter

gurkmeja
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

 

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och riv morötterna fint.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

3. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Linda hushållsnöre runt varje boll, så det blir 8 "bitar".Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med vatten

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

 

Kram//Erica

Kommentera här: