Leverpalt

 
Jag är inte någon som gillar lever, ja den enda form av lever jag äter är pastej.
Men min sambo tycker om lever, så när jag av en slump såg detta recept tänkte jag att jag skulle testa. 
Och han tyckte det var gott.
 

Leverpalt

ca 250 gr mald lever ( finns fryst)
ca 1 kg potatis
3 dl kornmjöl
drygt 2 dl vetemjöl

salt 
rimmat fläsk/bacon 
kryddpeppar

 

Tina leverfärsen, skala och riv el mal den råa potatisen. 
Skär fläsk/bacon i bitar och strö över lite kryddpeppar.
Blanda kornmjöl, vetemjöl, potatis och salt i leverfärssmeten. 
Forma runda bullar och lägg en sked fläsk i varje. 
Koka palten i saltat vatten cirka 50- 60 min.

Servera lingonsylt och smör till.

 

Går bra att frysa in,  gott att skära i bitar och steka upp i smör.

 

 

 

Kram//Erica 

 

Kommentera här: