Veckosallad
Nu är det ju skördeveckor och vitkål och morötter säljs billigt på affären.
Klart man då gör en stor laddning Veckosallad, den passar ju till det mesta.
Igår hade jag kylskåpsrens som resulterade i en Pumpapizza.
Då passade denna sallad utmärkt att serveras till.
Ca 10 portioner
1 kg vitkål
3 grovt rivna morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1-2paprika
Dressing:
1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda el oregano
Ca 1 msk örtsalt eller salt
Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.
Kram//Erica