Firre & Chirre

För mig blev denna 'smårätt' en favorit.
Enkel och väldigt god att göra.
Vill man inte fritera vårrulleblad el räkchips funkar det lika bra att ha vanliga salta chips till.
I fredags hade jag friterade vårrulleblad.

Firre & Chirre
 
Gravad röding el lax
Vårlök
Gurka
Blandade sesamfrön
 
Friterade räkchips el vårrulleblad
 
Sås: creme fraiche
ketchup
srirachasås
svartpeppar
 
Börja med såsen.
Blanda ihop allt till en sås med den styrka och smak du tycker passar dig. 
Proportioner är svårt att ange men ungefår till 1 dl creme fraiche, 3 msk ketchup, några droppar srirachasås, några varv m svartpeppar.
 
Fritera räkchips el vårrulleblad
 
Finhacka den gravad, urbenade och filéade fisken och blanda med fint strimlad vårlök och fina små kuber av färsk gurka.
Blanda lätt.
Montera rätten på tallrikarna.
Lägg upp fisk.
Strö över sesamfrön.
Spritsa lite sås över.
Lägg chipsen på sidan av tallriken och servera.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: