Färsk Salmanlax & Tonfisk på saltsten


Så var det dax för plockplanka igen i fredags.
och för att minnas recept och hur vi gjorde med färsk lax på saltstenen på matlagningskursen med Vildakocken Erik, så måste jag ju laga den rätten och föreviga skapelsen.
De friterade rispappren gjorde jag en dag tidigare.
 
Skiva färsk salmanlax och tonfisk i ca 0,5-0,7 cm tjocka skivor.
Lägg fiskskivorna på kall saltsten ( för matlagning)
Låt ligga 1 min typ, vänd på fiskbitarna, låt ligga 1 minut till.
Ta en brännare och bränn av ytan på fiskbitarna.
Mina fick knappt någon bränd yta pga att gasen tog slut.
Krydda fiskbitarna med Santa Marias Wasabi/sesam.
Servera i de friterade rispappren och toppa med Creme fraiche/ sesamfrön och Teryakisås.
 

 
 
 
 
Kram//Erica
 

Kommentera här: