Plockplanka, Småplock, Röror

Jag gillar göra plockplank, vet inte varför.
Tycker att den ser fin ut, och det är så gott.
Man kan göra alla röror själv, eller så köper man färdiga. Många mataffärer har fin deli och gör mycke gott, speciellt inför helgerna.

På min planka finns allt ifrån hemlagat, halvfabrikat och saker direkt från en burk.
Sen lite frukter, grönsaker och chips/kex.
I butiken finns det många sorters krustader, småa kex, chips mm som är bra att använda .
Jag tipsar om de jag tycker om.

I dessa skålar fyller du enkelt dina röror, garnerar med färska örter om du vill och det ser avancerat ut.
Enkelt ta med handen och hela ryms i munnen.
( recept på röror kommer längre ner i inlägget)
Man kan även fylla fastare röror i halverade snackspaprikor.

 
Denna combo är väldigt god, Dipa Finn Crisp i denna färskost med 4 peppar.
Trä lite frukt, ost och charkuterier på ett spett.
Blir effektfullt på plankan.
Jag hade mini mozzarella, basilikablad, physalis, honungsmelon och parmesansalami.
Använde en kortare grillpinne som jag hittat på Jack's i min stad.

Kroketter , färdiga i en påse från frysen.
Stek i en stekpanna i smör el gör i ugnen, hur de tillreds står på påsen.
Häll över i en liten form, strö persilja över och stick ner några ätpinnar, cocktailpinnar.
Ser fint ut o gott är det oxå.
Dessa små Cornichons doppas i Smetana el Creme fraiche blandat med lite flytande honung.
Enkelt och  otroligt gott.
Brieost i en krustad och toppad med hjortronsylt är en klar favorit hos oss.
Skär små kuber av osten som läggs i krustaden.
Kör i micron tills osten börjar smälta.
Ta ut o toppa med hjortronsylt.
Dessa Bresolakorgar gör man enkelt själv med hjälp av en muffinsformar.
Korgarna kan göras lite i förväg.
 
Är cirka 10 skivor bresaola i ett paket färdigskivade.
Lägg ner en och en skiva i en muffinsplåt, har du ingen kan man lägga i engångs aluminiumformar el mazarinformar.
Grädda i 200 grader varm ugn tills de blivit hårda ' chipskorgar' ca 15 min.
Ta ut och låt svalna.
 
Chevrekräm.
100 g chevre utan kant
1 dl creme fraiche.
salt/peppar
Mixa ost och creme fraiche till en slät kräm.
Smaka av med salt och peppar.
 
Fördela chevrekräm i korgarna och en liten kvist rosmarin el timjan.
Servera.

Kycklingröra
 
grillad kyckling
3 dl cremé fraiche (valfri fetthalt)
2 dl majonäs
1 röd paprika, finhackad
0,5 dl finhackad rödlök eller purjolök
2 tsk curry
0,5 tsk paprika pulver
3/4 tsk gurkmeja (för den fina gula färgens skull)
Salt & peppar efter smak (gärna örtsalt)
Hacka kycklingen , paprikan o purjolöken i småa bitar.
Blanda ihop till en röra.
Kan ju med fördel göras dagen innan.
Klicka i rågskålarna precis vid servering.
( röran är god i en baguette el bakad potatis)
 
Räkröra med västerbottenost 
 
2 dl tinade frysta räkor
1 kokt ägg
1/2 dl riven vbost
rödlök
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs el färskost 
cayennepeppar el shirashasås
salt, peppa
Hacka räkorna ( spara några fina räkor t garnering), ägg o rödlök.
Blanda i resten och gör så 'het ' röra du vill ha.
Smaka av.
 
 
Färskoströra i mini paprikor
ostearna finns ju olika smaker, välj den du tycker om.
Jag tog blandade örter, hackade i paprika och hacka skinka.
 
Tipsade om färsk fisk på saltsten i förra bloggomlägget.
 
Sen på med några köpta ostar, lite smörgåskex, oliver, frukt, tomater, köpta rökta räkor, charkuterier, ja lägg dit det du tycker om.
Funderar du på något, fråga gärna.
 
Vill du ha mera inspiration finns jag på Instagram @ericagh66 och ericasmeny finns även på fb. Ni är välkomna dit.
 
Kram//Erica

Kommentera här: