Skånepepparkakor.
Mitt första minne av dessa tjocka pepparkakor var på en semester med mamma och pappa i husvagnen.
Smör och ost serverades till.
Pepparkakorna var köpta!
Skånepepparkakor
30 st
1 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1 msk pepparkakaskrydda
50 g smör
1 ägg
0,5 dl mjölk
0,5 tsk hjorthornssalt
1 tsk bakpulver
6-7 dl vetemjöl
-
Koka upp sirap och socker i en kastrull.Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät.
-
Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna.
-
Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg.
-
Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. Täck med plastfilm och låt degen vila minst två dygn i kylskåp.
-
Forma degen till bollar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 15 minuter.
-
-
-
- Kram//Erica