Morotstekakor

Jag hittade ett nytt recept som jag har testbakat ( gjorde bara halva receptet) , så det kommer passa bra till soppmiddag idag.
Senare i veckan ska jag baka av surdegen jag fick av min dotters man....ska bli intressant.
 

 
Morotstekakor
24 st
 
6 dl vatten
3 dl havregryn
 
1 pkt jäst
100 g smör rumsvarmt smör
2 tsk salt
 2 msk socker el sirap
ca 3 dl fint rivna morötter 
1 msk brödkryddor
12 dl vetemjöl
( vill du ha brödet gulare tillsätter du 2 msk gurkmeja)
 
Koka vatten och havregryn till en gröt.
Låt gröten svalna till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll på gröten och resten av ingredienserna.
Låt jäsa i 30 min.
Gör 24 tekakor, nagga.
Låt jäsa i 30 min.
Grädda i 250 grader var ugn i 10 min i mitten av ugnen.

 
Kram//Erica

Kommentera här: