Rödlökspannakotta
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_548542e12a6b22485853fbb0.jpg)
Enkelt, gott och festligt att ställa fram på buffébordet.
Igår hade vi adventsmys med lite julmat, och denna goding fanns med.
Och den serveras med Kalix Löjrom, så klart!
Rödlökspannacotta
ca 6 snapsglas
2-2 1/2 dl grädde
1/2 finhackad rödlök
1 krm cayennepeppar
salt
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden och den finhackade rödlöken.
Ta kastrullen från plattan och krydda.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden.
Rör tills gelatinet löst sig.
Fördela i snapsglasen.
Låt svalna och ställ sen i kylen att stelna några timmar.
Men kan med fördel göra dessa dagen innan.
Garnera med ett Löjromsägg, lite fint hackad lök och dillvippa.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_548542f6e087c36ad5b65d79.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_5485431c9606ee795d3a9fdc.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_5485433bddf2b34c406fafca.jpg)
Har även gjort en Grantomte.
Väldigt enkel, man behöver Granris, Potatis, Tomteluva och Ståltråd.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54854320e087c31f86c5dd70.jpg)
Kram//Erica