Kardemummakaka, glutenfri

 
Älskar denna kardemummakaka, den är en aningen smulig men oooo så god.
Men denna gång gjorde jag den glutenfri till svärmor.
Och det smakade lika gott!!!
 
KARDEMUMMAKAKA
en rund form
 
150 g smält smör
2 dl filmjölk
1 ägg
3 1/2 dl mjöl (tog 2 dl rismjöl och 1 1/2-2 dl mandelmjöl )
2 tsk bakpulver
1 msk malen kardemumma
1 1/2 dl socker
 
Rör ihop alltsammans.
Häll smeten i en smord och bröad form (bröade formen med mandelmjöl)
Strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Låt kallna i formen.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Robex Lundgren:

skriven

såg gott ut

Svar: Den är en riktigt god !Kram Erica
Erica Hermansson

2 Petra:

skriven

såg verkligen gott ut :)

Svar: Riktigt gott sommarfika!Kram Erica
Erica Hermansson

3 Ulrika Larsson:

skriven

Denna goda kaka har jag bakat flera gånger i sommar. Lätt och snabb att röra ihop och bara så god till kaffet i det gröna. Tack för receptet!

Svar: Tack snälla!Kul att du gillade receptet.
Kram//Erica
Erica Hermansson

4 Marie:

skriven

Tack för ett härligt recept! Den är lättlagad och jättegod!

Svar: Tack själv o Gott Nytt År.Kram//Erica
Erica Hermansson

5 Jenny:

skriven

Första försöket av denna kaka och den blev supergod! Jag använde malen kardemumma och ökade till 1,75 msk. Som mjöl valde jag Semper Fin Mix, samt la till 1 msk semper pofiber.

Svar: Härligt! Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: