Kardemummakaka, glutenfri

Älskar denna kardemummakaka, den är en aningen smulig men oooo så god.
Men denna gång gjorde jag den glutenfri till svärmor.
Och det smakade lika gott!!!

KARDEMUMMAKAKA
en rund form
150 g smält smör
2 dl filmjölk
1 ägg
3 1/2 dl mjöl (tog 2 dl rismjöl och 1 1/2-2 dl mandelmjöl )
2 tsk bakpulver
1 msk malen kardemumma
1 1/2 dl socker
Rör ihop alltsammans.
Häll smeten i en smord och bröad form (bröade formen med mandelmjöl)
Strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Låt kallna i formen.





Kommentarer:
3
Ulrika Larsson:
Denna goda kaka har jag bakat flera gånger i sommar. Lätt och snabb att röra ihop och bara så god till kaffet i det gröna. Tack för receptet!
Svar:
Erica Hermansson
4
Marie:
Tack för ett härligt recept! Den är lättlagad och jättegod!
Svar:
Erica Hermansson
5
Jenny:
Första försöket av denna kaka och den blev supergod! Jag använde malen kardemumma och ökade till 1,75 msk. Som mjöl valde jag Semper Fin Mix, samt la till 1 msk semper pofiber.
Svar:
Erica Hermansson
skriven
såg gott ut