Enkel Abborrgratäng

Vi har turen att våran frys alltid innehåller Abborrfiléer.
Svärfar fiskar och filéar, ja ibland hjälper vi till.
Så jag har lärt mig att hjälpligt filéa.
Denna abborrgratäng är enkel, allt är i en form och tillagas medans potatisen kokar.
4 port
Sätt på ugnen på 175-200 grader.
Smörj en ugnsform med rikligt med smör.
Riv 2 morötter grovt, direkt ner i ugnsformen.
Blanda ner lite finhackad purjolök.

Salta abborrfileerna på båda sidor.
Lägg dom på morotsbädden och strö över lite citronpeppar.

Rör ihop 3 dl créme fraiche med
2 msk majonäs
1 dl grädde
1 1/2 dl grovt riven västerbottensost ( går ju med annan ost också)

Bred smotingen över fisken.

Ställ in formen i varm ugn.
20-30 min i ugnen och den är klar.
Serveras med kokt potatis, grönsaker och sås finns ju i formen.
Hårt tunnbröd är gott att äta till.

Kram//Erica