Baileys, hemmagjord
Även denna va i min gottepåse från Erika (Smaskelismaskens.blogspot.se)
Hemmagjord Baileys
knappt 1 liter
3 äggulor
1 msk snabbkaffepulver
3 dl florsocker
2,5 dl Renat
1 tsk vaniljarom
3 msk mörk rom
4 dl vispgrädde
Lägg äggulorna i en bunke, och rör samman dem med kaffepulvret med hjälp av en gaffel. (Jag använde Nescafé.) Rör samman Renat och florsocker i en annan bunke, börja med att röra ut florsockret med en dl Renat, och spä sedan på med resten av spriten. Blanda ner vaniljarom, rom och ägg&kaffe-röra, och vispa lite grann med elvisp så att allting löser sig och blandar sig fint. Häll i grädden, och ta eventuellt något varv till med vispen så att det blandar sig. Sila. Häll upp på steriliserad flaska, och ställ in i kylen. Den ska serveras kall, gärna med en isbit. Håller just under 1 vecka i kylen.
knappt 1 liter
3 äggulor
1 msk snabbkaffepulver
3 dl florsocker
2,5 dl Renat
1 tsk vaniljarom
3 msk mörk rom
4 dl vispgrädde
Lägg äggulorna i en bunke, och rör samman dem med kaffepulvret med hjälp av en gaffel. (Jag använde Nescafé.) Rör samman Renat och florsocker i en annan bunke, börja med att röra ut florsockret med en dl Renat, och spä sedan på med resten av spriten. Blanda ner vaniljarom, rom och ägg&kaffe-röra, och vispa lite grann med elvisp så att allting löser sig och blandar sig fint. Häll i grädden, och ta eventuellt något varv till med vispen så att det blandar sig. Sila. Häll upp på steriliserad flaska, och ställ in i kylen. Den ska serveras kall, gärna med en isbit. Håller just under 1 vecka i kylen.
Kram//Erica
skriven
Detta måste jag prova! Verkar supergott :)