Friterad Abborre i Sötsursås

 
Igår var det ju Alla Hjärtansdag.
Att bry sig om varandra ska man ju göra alla dagar på året och inte bara denna dag.
 
Men för att ändå göra denna dag lite speciell så testade jag ett nytt recept;
Friterad Abborre i Sötsursås.
Receptet har jag hittat på Ica.se
 

Ingredienser

 4
 
handle
  • 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja)
  • 1/2 gul paprika 
  • 1/2 röd paprika 
  • 1/2 liten gul lök 
  • 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g)
  • 1 dl potatismjöl 
  • 1/2 tsk salt 
  • olja till fritering

Marinad

  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1 msk torr sherry 
  • 1 krm salt 
  • 1 krm peppar 

Sås

  • 1 dl ananasjuice (från burkananasen)
  • 1 dl vatten 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 tsk salt 
  • 1 msk socker 
  • 1 msk potatismjöl 
  • 2 msk risvinäger 
  • 1/2 msk konc kycklingfond 

Så här gör du

Close

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och finriv vitlöken till marinaden. Blanda den med sherry, salt och peppar. Blanda med fisktärningarna. Låt stå 20 minuter.
  3. Dela och kärna ur paprikan. Skala löken. Häll av ananasen och spara juicen. Skär paprika, lök och ananas i lika stora bitar som fisktärningarna.
  4. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Torka av fiskbitarna på hushållspapper. Häll potatismjöl och salt i en rymlig plastpåse. Lägg i fisktärningarna och blanda tills de är helt täckta av potatismjöl.
  6. Häll olja i en kastrull, ca 3 cm behövs (fisken ska täckas ordentligt). Hetta upp oljan till 160°C. Fritera fiskbitarna runt om 2–4 minuter, tills de precis blivit krispiga (de får inte så mycket färg).
  7.  
  8. Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  9. Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna. Häll i 3 msk av frityroljan (för 4 portioner). Woka paprikan och löken tills de blivit lite mjuka.
  10. Rör ner såsen och tillsätt ananasbitarna.
  11. Rör hela tiden. Lägg i fisken och rör försiktigt tills allt är genomvarmt. Servera gärna med ris.
Jag hade ju Abborrfiléer, hade även broccolie, morot och majs som jag wookade.
Serverade jasmineris till.
 
Det var riktigt gott, men nästa gång ska jag göra min vanliga Sötsursås som jag ska blanda ner, tycker den har en godare smak än den som va i detta recept!
 
 
Bjöd på en liten förrätt,
Kalixlöjrom, creme fraiche, charlottenlök och rostade toasthjärtan.
 
 
Sigge hälsar! ;-)
 
Kram//Erica

Kommentera här: