Äppelparfait m havre-&pekannötsfras och kanelsirap



Till nyårdessert blev en Äppelparfait.
Tillsammans med havre/ pekanfraset och kanelsirapen blev det riktigt gott.
Hade ju kokat Kanelsirap till min Tomtemorlatte.
Här är länk till Kanelsirap:
Äppelparfait
2 port
1 äggula
1/4 dl socker
1 dl grädde
1/2-1 dl äppelmos
Havre-Pekanfras: 2 msk smält smör
2 msk råsocker
1,5 dl havregryn
0,5 dl hackade pekannötter
Koka Kanelsirap.
Parfait: Vispa äggulan med sockret.
Vispa grädden.
Rör ner äppelmoset i äggröran, vänd ner grädden.
Smaka av, rör ev ner mer äppelmos.
Klä två portionsformar med plastfolie.
Fyll formarna och täck över med folie.
Ställ i frysen, i minst 6 timmar.
Havre-Pekanfras: Smält smöret och sockret.
Blanda ner havregrynen och grovt hackade pekannötterna.
Låt fraser kallna.
Stjälp upp parfaiten på en tallrik, strö över Havre-Pekanfraset och ringla över Kanelsirap.

Kram//Erica
skriven
Mums vad gott! :)