Äppelparfait m havre-&pekannötsfras och kanelsirap

 
 
 
Till nyårdessert blev en Äppelparfait.
Tillsammans med havre/ pekanfraset och kanelsirapen blev det riktigt gott.
Hade ju kokat Kanelsirap till min Tomtemorlatte.
Här är länk till Kanelsirap:
 
Äppelparfait
2 port
 
1 äggula
1/4 dl socker
1 dl grädde
1/2-1 dl äppelmos
 
Havre-Pekanfras: 2 msk smält smör
2 msk råsocker
1,5 dl havregryn
0,5 dl hackade pekannötter
 
Koka Kanelsirap.
 
Parfait: Vispa äggulan med sockret.
Vispa grädden.
Rör ner äppelmoset i äggröran, vänd ner grädden.
Smaka av, rör ev ner mer äppelmos.
Klä två portionsformar med plastfolie.
Fyll formarna och täck över med folie.
Ställ i frysen, i minst 6 timmar.
 
Havre-Pekanfras: Smält smöret och sockret.
Blanda ner havregrynen och grovt hackade pekannötterna.
Låt fraser kallna.
 
Stjälp upp parfaiten på en tallrik, strö över Havre-Pekanfraset och ringla över Kanelsirap.
 
 
Kram//Erica
 

Kommentarer:

1 Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma:

skriven

Mums vad gott! :)

Svar: Riktigt gott, inte så sött när jag även kokat äppelmoset själv.Kram//Erica
Erica Hermansson

2 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Det ser verkligen supergott ut :)

Svar: Tack snälla!God fortsättning på det nya året!
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: