Äppelkladdkaka med Kanelgrädde
Men oj, detta var riktigt gott!
Bilderna tagna av Erika Skogly, Smaskelismaskens heter hennes blogg
Äppelkladdkaka med vitchoklad & Kanelgrädde
3 ägg
4,5 dl strösocker
200 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
100 g finhackad vit choklad
3 tsk kanel
3 äpplen
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret.
2. Tillsätt mjöl, kanel, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
Kanelgrädde
2 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
Vispa först grädden och ha sedan i creme fraichen, florsocker, vaniljsocker och kanel och vispa en liten stund till.
Kram//Erica
Recept från klingskitchen
Kommentarer:
2
emelie jonasson :
åh fy farao så gott det där såg ut att vara riktigt höstigt yum..
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Så gott det ser ut. :)