Friterad Abborre i Sötsursås
Tänk vilken rikedom man har i frysen, färdiga abborrfileer. Bara att ta fram.
Och nu hade jag ju även fryst Sötsursås som hade blivit över.
Friterad Abborre i Sötsursås.
4 port
5-6 abborrfileer
1 dl potatismjöl
1/2 msk salt
vitpeppar
liten påse wokgrönsaker
frityrolja
ENKEL SÖTSURSÅS
4 port
1,5 dl socker
4 msk ketchup
1 dl vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1 msk soja (kikomans)
Blanda alla ingredienser i en gryta
Koka upp under omrörning
Blanda ner ev maizenaredning
Hacka ev ner 1/2 tomat och ananas
Börja med fisken.
Skär fisken i små bitar, ca 2x2cm.
Låt dom ligga på hushållspapper en stund.
Blanda potatismjöl, salt o lite vitpapper i en plastpåse och lägg i fiskbitarna.
Rör om.
Värm frityroljan i en tjockbottnad gryta.
Fritera fiskbitarna, ca 3-5 min.
Låt fisken rinna av på ett galler el hushållspapper.
Koka sötsursåsen.
Så långt kan man förbereda.
Ta ca 3 msk från frityroljan och woka grönsakerna mjuka.
Ner med den friterade fisken, häll på sötsursåsen.
Servera med ris.