Tomatsoppa

 
I höstas fick jag massor av tomater av en fin vän.
Ibland hann jag inte äta upp det jag fick , så då frös jag in dom.
Jag frös även in köpes tomater när jag köpt på mig för mycke.
Så när jag nu inventerade i frysen så bestämde jag mig för att göra tomatsoppa/ tomat bas av alla tomater och frigöra lite utrymme.

När tomaterna hade tinat, lossnade skalet väldigt lätt, så jag skalade alla. ( hällde av en hel del vätska i en kastrull, som jag sparade)
Sen tillsatte jag två skalade och delade rödlökar, 2 delade röda spets paprikor och några vitlöksklyftor.
Ringla över lite olivolja.
Sen fick de rostas lite i ugnen.
200 grader i ca 30-40 min.
 
I kastrullen med det bortsilade tomat vattnet, la jag 2 grönsaksbuljongtärningar och kokade upp.
Tillsatte lite tomatpuré.
Ta ut från ugnen och ner med tomater och grönsaker i kastrullen , mixa slät, koka upp.
Jag gjorde ju en stor sats, så när basen var klar, tog jag undan min portion och satte i en liten kastrull.
I med lite basilika och mascarpone och kokade upp, spädde med lite buljong till min rätta konsistens .
Resten av tomatsoppan/basen frös jag ner i portionsförpackninga.
 
Kram//Erica

Kommentera här: