Vardagslycka!

Idag blev det en varm fylld fralla till middag.
Började med att hacka en gul lök.
Stekte hacket i smör, fräste ca 500g köttfärs.
Rev 2 morötter på det finaste och blandade ner det i den brynda köttfärs och löken.
1 burk skivade champinjoner med spad hällde jag ner, 1 köttbuljongtärning och en burk krossade tomater. Smaka av med salt och 
Låt köttfärsröran stå å puttra.
Medans den puttrar och vätskan i köttfärsen kokar bort förbereder man frallan.
Skär av ett lock på frallan och gröp ur den.(det urgröpta brödet kan man frysa och sen mixa till eget ströbröd). Rör ihop köttfärs ( med så lite vätska som möjligt) med lite crème fraîche och riven ost!
Fyll frallan med röran, lägg på locket. 
Toppa med riven ost och lite ketchup.
Gratinera i 175gr tills osten fått fin färg. 
Skär i skivor.
Sen blev jag så lycklig, för rabarberna hade växt så att det blev läge att skörda ett gäng till en kaka!
Enkel Rabarberkaka
  • 2-3 rabarber i bitar
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl mjöl
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Vispa ner mjölet.
  • Häll i smord kakform.
  • Lägg i rabarberbitarna.
  • Hyvla ca 50g smör och lägg på sockerkakan.
  • Häll över 1dl pärlsocker. 
  • Grädda i ca 35-40 min i 175 gr varm ugn. 
  • Serveras med kall marzansås. 
  • Ät & njut
De fina porslinet jag fick i födelsedagspresent!
Kram//Erica

Kommentarer:

1 karin - trattoria:

skriven

åh gott! Har inte bakat något med rabarber än tyvärr, men det är snart dax, det är ju så gott!

Svar: Sen känslan att bara gå ut och hämta i sin egna trädgård !Har kvar lite rabarberkaka och marzansås sen igår så det blir nog att ta sig en bit nu till tv!
Kram Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: