Vardagslycka!
Idag blev det en varm fylld fralla till middag.
Började med att hacka en gul lök.
Stekte hacket i smör, fräste ca 500g köttfärs.
Rev 2 morötter på det finaste och blandade ner det i den brynda köttfärs och löken.
1 burk skivade champinjoner med spad hällde jag ner, 1 köttbuljongtärning och en burk krossade tomater. Smaka av med salt och
Låt köttfärsröran stå å puttra.
Medans den puttrar och vätskan i köttfärsen kokar bort förbereder man frallan.
Skär av ett lock på frallan och gröp ur den.(det urgröpta brödet kan man frysa och sen mixa till eget ströbröd). Rör ihop köttfärs ( med så lite vätska som möjligt) med lite crème fraîche och riven ost!
Fyll frallan med röran, lägg på locket.
Toppa med riven ost och lite ketchup.
Gratinera i 175gr tills osten fått fin färg.
Skär i skivor.
Sen blev jag så lycklig, för rabarberna hade växt så att det blev läge att skörda ett gäng till en kaka!
Enkel Rabarberkaka
- 2-3 rabarber i bitar
- 2 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 1 1/2 dl mjöl
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Vispa ner mjölet.
- Häll i smord kakform.
- Lägg i rabarberbitarna.
- Hyvla ca 50g smör och lägg på sockerkakan.
- Häll över 1dl pärlsocker.
- Grädda i ca 35-40 min i 175 gr varm ugn.
- Serveras med kall marzansås.
- Ät & njut
De fina porslinet jag fick i födelsedagspresent!
Kram//Erica
skriven
åh gott! Har inte bakat något med rabarber än tyvärr, men det är snart dax, det är ju så gott!