Langos
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_1922_5bf095acddf2b37f532692af.jpg)
Igår var det partytajm.
Serverade lite plockmat till förrätt och Langos till huvudrätt.
Det är riktigt gott.
Är man försiktig och tar det varsamt så är friteringen ingen sak!
LANGOS
12 st langos
30 g färsk jäst
2 dl ljumen mjölk
1 tsk salt
2 kokta mosade potatisar
7 dl mjöl
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke, rör ut den i mjölken. Tillsätt salt, potatis och mjöl och knåda degen smidig. Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 45-60 min. Häll ut degen på mjölad bakbord och dela den i 12 bitar, forma till bollar och kavla till avlånga bröd, ca 15 cm långa. Lägg på mjölad bord eller bakduk. Hetta upp olja i en stekpanna/kastrull till 180 grader. Fritera 2 bröd i taget tills de blir gyllenbruna, ca 1-2 minut på varje sida. Låt rinna av på ett ugnsgaller eller på ett hushållspapper.
Pensla dom med smält smör med en pressad vitlöksklyfta i.
Vi toppade våra langos med:
riven västerbottensost
skalade räkor
rödlök
purjolök
creme fraiche
röd och svart rom
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_1923_5bf096b7ddf2b37f839f3eff.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_1921_5bf096d69606ee1afa91dcf8.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_1930_5bf09701e087c36175157c32.jpg)
Kram//Erica