Leverkaka

Har bloggat om denna rätt tidigare.
Men här kommer receptet igen, gillar ni lever så är denna rätt väldigt enkel att göra.
Blir en stor form, och man kan äta potatis och sås till, eller bara leverkaka som den är med lingonsylt.
Minns även att någon åt den kall på hårdbröd!
 
 
LEVERKAKA
1 kg färdig risgrynsgröt (jag köper färdiga korvar`risgröt)
1 stor gul lök, finhackad och brynd i lite smör
300 g mald lever
2 msk sirap
1 1/2 msk salt
 1/2-1 msk vitpeppar
1 msk mejram
2 1/2 dl russin
2 ägg
Finhacka och bryn den gula löken i lite smör, låt den kallna.
Rör sen samman alla ingredienser.
Rör så att allt blandas väl.
Smöra en ugnsform.
Bred ut leverkakssmeten i formen.
Grädda i 200 grader i ca 45 min.
Går bra att frysa.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: