0 Läs mer >>
Jag och dottern Elina testade även denna rätt: Okonomiyaki, Japansk kålpannkaka.
Mums!
Vi gjorde ett litet kylskåpsrens av grönsaker , men blev sååå gott.
Det vi inte hade var bonitoflakes, när de lägg på varm mat så fladdrar dom, ser lite läckert ut!

Okonomiyaki// Japansk kålpannkaka
 
250 g finstrimlad kål, vi hade både röd och vit
1 morot finstrimla 
3 salladslökar strimlade
1/2 strimlad röd spetspaprika
champinjoner
1 msk finhackad ingefära
2 dl mjöl
2 ägg
1-2 dl vatten
salt 
 
neutral olja att steka i


  • Blanda mjöl, ägg, vatten och salt i en stor skål.
  • Tillsätt den strimlade vitkålen, salladslöken paprikan, svampen och ingefäran. Rör ordentligt så att all kål täcks av smeten.
  • Häll oljan i en stekpanna, sätt värmen på medelhög och häll sedan i smeten. Tryck till och forma smeten så att den täcker hela stekpannan. Stek i 4-5 minuter. Vänd pannkakan och stek nån minut till.
Vi toppade pannkakan med salladslök och en sås gjord på 
 

  • 0,5 dl ketchup
  • 3 msk worcestersås
  • 1 msk honung
  • 1 msk japansk soja
Vi hade även en chilioljan och shirachamajonäs, jag tyckte den var så stark så jag blandade ut min med creme fraiche.
Även lite groddar hade vi.

  •  
     
     

     
    Kram//Erica

Okonomiyaki Japansk k...

0 Läs mer >>

Oj va kul jag och min dotter Elina hade matskoj när hon var hemma från Dublin.
Hon är också intresserad av matlagning och bakning.
Vi tittar nog lika mycket på nätet på maten, och hittar nya intressanta maträtter att laga.
Hotpot var något vi båda välat testa.
Oj så kul laga och äta, 
som en fond kan man väl likna det med.
Jag fixade accessoarer, gryta, slavar pinnar mm.
Och vi hade turen att våran enkla spisplatta funkade med grytan.
Något riktigt recept hade vi inte utan vi tog de vi hade.
Buljongbasen är kycklingbuljong till båda facken.
Koka upp med rejält med buljong, fördela buljongen i båda facken och för den röda heta tillsatte vi en liiiten bit av Sichuan hotpot soppbas. Vi tog en liten bit att börja med, å det räckte. Frös in resten i små bitar för kommande bruk.
 
Sen hade vi tofu, champinjoner, morötter, vårlök, pakchoy, ingefära, nudlar(okokta)paprika och tunt skivad nötytterfile. Även några bitar av japansk kålpannkaka som blivit över från dagen innan.
I med det du vill äta, nudlar, morötter och champinjoner fick ligga i ett tag ( ingefäran fick vara i buljongen hela tiden).
Köttet var så tunt så de var bara ner och vände.
Oj så gott och kul att äta!

 
Å jag kämpar på med att äta med pinnar! 
 
Kram//Erica

Hotpot