Okonomiyaki Japansk kålpannkaka
Jag och dottern Elina testade även denna rätt: Okonomiyaki, Japansk kålpannkaka.
Mums!
Vi gjorde ett litet kylskåpsrens av grönsaker , men blev sååå gott.
Det vi inte hade var bonitoflakes, när de lägg på varm mat så fladdrar dom, ser lite läckert ut!

Okonomiyaki// Japansk kålpannkaka
250 g finstrimlad kål, vi hade både röd och vit
1 morot finstrimla
3 salladslökar strimlade
1/2 strimlad röd spetspaprika
champinjoner
1 msk finhackad ingefära
2 dl mjöl
2 ägg
1-2 dl vatten
salt
neutral olja att steka i
- Blanda mjöl, ägg, vatten och salt i en stor skål.
- Tillsätt den strimlade vitkålen, salladslöken paprikan, svampen och ingefäran. Rör ordentligt så att all kål täcks av smeten.
- Häll oljan i en stekpanna, sätt värmen på medelhög och häll sedan i smeten. Tryck till och forma smeten så att den täcker hela stekpannan. Stek i 4-5 minuter. Vänd pannkakan och stek nån minut till.
- 0,5 dl ketchup
- 3 msk worcestersås
- 1 msk honung
- 1 msk japansk soja
Vi hade även en chilioljan och shirachamajonäs, jag tyckte den var så stark så jag blandade ut min med creme fraiche.
Även lite groddar hade vi.
-
Kram//Erica