Matkoma!

 
 
Fotade grannes blodhägg imorse!
Synd att blomningen snart är över! 
Både färg och doft är bara för ljuvlig! Nosa nosa, sniffsniff!
Började med att göra en laddning citronsorbet.
Den är läskande och farligt god!
 
Citronsorbet med vodka.

  • Koka en socker lag av 
  • 4 dl socker + 4 dl vatten. 
  • Koka upp och låt svalna.
  • Blanda ner 4 dl citronsaft.
  •  Kör i glassmaskin el frys i en burk. Rör emellanåt till en slät massa.
  • Låt frysa till i ett dygn.
  • Skeda upp sorbet i glas och häll på lite kall vodka.
  • Garnera m citrinskalsstrimlor och citronmeliss.
Har gjort ravioli för första gången i mitt liv i kväll.
Fyllde dom med en röra av babyspenat,vitlök & ricotta!
Toppade den klara raviolin med stekt bacon, stekta champinjoner och sparrisknoppar. Droppade lite olivolja och hyvlade parmesan på.
Så gott, kommer att göra det fler gånger!
Blir ni sugna så hör av er så skriver jag receptet!
Efterrätt blev pannacotta m vitchoklad & rabarbergele!
  • Koka upp 3 dl grädde
  • Ta grytan från plattan och rör ner
  • 100g vitchoklad
  • lägg i 2 blötlagda gelatinblad och rör
  • tills dom smält
  • Häll upp i 4 glas
  • Ställ in i kylen att stelna.
  • När pannacottan stelnat så koka 4 rabarberstjälkar som hackats i bitar med några frysta jordgubbar.
  • Tillsätt 1 dl socker &
  • 1 dl vatten
  • Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten.
  • Koka rabarbern i ca 10 min.
  • Mixa till en kompott.
  • Sila kompotten genom en finmaskig sil.
  • Värm såsen och blanda ner gelatinet.
  • Häll försiktigt gelén över pannacottan.
  • Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.
  • Dekorera med en liten rabarberstjälk.
Kram//Erica