Ekorrbon

Idag har jag kollat igenom min gamla receptbok.
Oj oj vad recept man har.
Många godingar som man har glömt bort, som var sååå länge sen man bakade.
Dessa kakor var ett bra tag sen dom fanns i min frys.
Ekorrbon.
ca 35 st
Deg:
200 g mjukt smör
5 dl mjöl
6 msk socker
Fyllning:
300 g smör
4 dl socker
8 msk mjöl
8 msk grädde
hackad sötmandel och hasselnötter
Nyp ihop degen och tryck ut i aluminiumformar.
Koka fyllningen i ca 5 min.
Hacka sötmandeln och hasselnötterna.
Lägg lite nöthack i varje form och skeda på av den kokta fyllningen.
Grädda i 200 grader i ca 10 min.





Minns att när barnen var små å jag hade bakat dessa så var det någon som frågade varför dom kallades Ekorrbon.
Jag svarade att jag hade ingen aning, men då sa min flicka Emelie som kanske var 5 el 6 år:
Ekorren samlar ju nötter i sitt bo....
Svårare än så behöver det inte va!
Kram//Erica