RISOTTO & SEMMELBULLAR
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/e_080_530d10feddf2b35887893ced.jpg)
RISOTTO
2 port
1/2 röd paprika i bitat
4 hackade färska champinjoner
1 gul lök,finhackad
smör
2 dl Avorioris
1 dl vitt vin
4-5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl finriven parmesanost
salt&peppar
Koka upp vattnet med buljongtärningen
Hacka lök, paprika och champinjonerna
Stek dom i en stekpanna med en klick smör
Blanda ner riset och stek 2-3 min, rör runt
Häll i vinet
Späd sedan i omgångar med buljongen under omrörning
Låt riset suga upp all buljong innan mer buljong hälls på
Koka på svag värme i ca 20 min, tills riset känns mjukt
Blanda ner den fint rivna parmesanosten och en smörklick
Smaka av med salt & peppar
Går att äta som en vegitarisk rätt el tillsammans med kött, fisk el kyckling
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/e_081_530d16f1ddf2b356e49dce94.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/e_082_530d171eddf2b33484256530.jpg)
Kram//Erica
skriven
Ser väldigt gott ut :)
Kram