Rester
Jag hade ju en himla tur att det blev lite mat kvar igår,det blev ju min lunch idag.
Och jag kan inte klaga.
Pulled pork, coleslaw, picklad rödlök i pitabröd!!
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/e_007_52d80d80e087c337ebf74a20.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/e_008_52d80d679606ee5378886cad.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/e_010_52d80d9be087c37008bec149.jpg)
Recept på pulled pork, coleslaw och picklad rödlök finns i gårdagens inlägg.
Hade ju kokat 1/3 fläskytterfille i glögg.
1,5-2 kg kött (jag kokade ju fläskytterfile och den blev jättegod)
Älskar glöggkött.
Å så här efter jul finns det ju säkert en å annan glöggslatt hos många.
Så jag rekomenderar er att koka GLÖGGKÖTT
GLÖGGKÖTT
1,5-2 kg kött (jag kokade ju fläskytterfile och den blev jättegod)
1 stor gul lök (klyfta den)
1 morot
1-2 dl glögg
1 dl soya
1 tsk timjan
5-6 svartpepparkorn
ev 5-6 enbär
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
Bryn köttets sidor lite först i gjutjärnsgrytan
Tillsätt alla ingredienser i grytan
Låt köttet stå och småputtra under lock tills köttet har en innertemp på ca 80 grader
Jag brukar räkna ca 1 timme per kg kött
Ta upp köttet och låt det vila i en form
Sila lite av spadet för att göra såsen.
Tillsätt grädde och späd den tills du tycker att det smakar bra!
Skär köttet i tunna skivor och häll över den varma såsen
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/e_025_52d81156e087c3718f532ac2.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/e_032_52d81169e087c32a2d01ecfe.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/e_017_52d81198ddf2b340a114d7f2.jpg)
Till glöggköttet gjorde jag en rotsaksgratäng.
Potatis,morötter,kålrot,purjolök,ost,fetaost,salt,svartpeppar och grädde.
skriven
Jösses va hungrig jag blir.
Måste testa imorgon fredag :)
Kram Bibbi