Rester

Jag hade ju en himla tur att det blev lite mat kvar igår,det blev ju min lunch idag.
Och jag kan inte klaga.
Pulled pork, coleslaw, picklad rödlök i pitabröd!!
 
 
Recept på pulled pork, coleslaw och picklad rödlök finns i gårdagens inlägg.
 
Hade ju kokat 1/3 fläskytterfille i glögg.
Älskar glöggkött. 
Å så här efter jul finns det ju säkert en å annan glöggslatt hos många.
Så jag rekomenderar er att koka GLÖGGKÖTT
 
GLÖGGKÖTT

1,5-2 kg kött (jag kokade ju fläskytterfile och den blev jättegod)
1 stor gul lök (klyfta den)
1 morot
1-2 dl glögg
1 dl soya
1 tsk timjan
5-6 svartpepparkorn
ev 5-6 enbär
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
Bryn köttets sidor lite först i gjutjärnsgrytan
Tillsätt alla ingredienser i grytan
Låt köttet stå och småputtra under lock tills köttet har en innertemp på ca 80 grader
Jag brukar räkna ca 1 timme per kg kött
Ta upp köttet och låt det vila i en form
Sila lite av spadet för att göra såsen.
Tillsätt grädde och späd den tills du tycker att det smakar bra!
Skär köttet i tunna skivor och häll över den varma såsen
 
 
 
Till glöggköttet gjorde jag en rotsaksgratäng.
Potatis,morötter,kålrot,purjolök,ost,fetaost,salt,svartpeppar och grädde.
 
175 grader i ca 40 min
 
Hade kvar två pitabröd från igår som fick bli enkelt vitlöksbröd 
Blanda rumsvarmt smör med en pressad vitlök och tillsätt lite vitlökssalt
Värm pitabröden i brödrosten
Smöra de varma pitabröden med vitlökssmöret
Skär i småa bitar
Servera
 
 
Kram//Erica
 

Kommentarer:

1 Bibbi:

skriven

Jösses va hungrig jag blir.
Måste testa imorgon fredag :)
Kram Bibbi

Kommentera här: