Nasi Goreng

Detta är min variant på Nasi Goreng.
Är en typ av kyckling och nudelwook.
Till 4 pers behövs
2 ägg
2 kycklingfiléer
1/2 paprika
1 burk majs
4-5 st färska champinjoner
1 grovt riven morot
vitkål, hyvlad med osthyveln
1/2 finhackad röd chilifrukt
2 dl finhackade broccolibuketter
en näve cashewnötter, hackade
2 äggnudel pkt
Koka nudlarna och låt dom kallna.
Stek äggen,hacka i småbitar och låt kallna.
Hacka nötterna.

Hacka och riv alla grönsaker och champinjonerna fint.
Stek dom i lite smör.

Lägg grönsakerna och svampen åt sidan.
Skär kycklingen i småa bitar och stek dom i smör.
Salta lite.
Rör ner nudlarna.

Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om.


Serveras med Sötsursås.
Enkel att göra och sååå god.
SÖTSUR SÅS
1 1/2 dl socker
4 msk ketchup
1 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl vatten
1 msk kikkomanssoja
ev maizenaredning
coctailtomater
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp under omrörning.
Red om det behövs.
Lägg ner cocktailtomater som du skurit i klyftor.



Kram//Erica
Kommentarer:
2
Jinx:
Kommer från Indonesia/malaysia trakten... nasi betyder ris; goreng betyder stekt/ och nudlar kan man använda ordet 'mee'... så det du har gjort är mee goreng. :) :)
ett tips till - sautee lite färsk vitlök, ingefära och lök i olja innan du häller i resten av ingredienser. det förhöja smaken till ett helt annat nivå. jag lovaa :)
ha det bra!
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Tack. Fredagsmiddagen är räddad. Å det roligaste av allt!? Jag behöver knappt handla! :)