Morotsmarmelad

 
Fick detta recept av min kompis Lillemor som i sin tur fått det av en vän vars svärmor brukade göra denna marmelad! ( tror det var så 😜)
Måste säga att jag var lite skeptisk, men marmeladen blev god!
 
 
Morotsmarmelad
 
1,5 kg morötter
vatten
2 citroner, både skal&saft
1 pkt Syltsocker m Pektin, 330g
 
Skala morötterna och skär i mindre bitar (eller riv dom grovt)
Täck morötterna med vatten och koka dom mjuka.
Koka morötterna Ca 20 min (10 min för dom rivna).
Häll av vattnet.
Mixa morötterna till en slät massa med stavmixern.
Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret.
Koka i ca 10 min under omrörning.
Håll upp på rena burkar.
Går att frysa.
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: