Köttbullar

 
 
 
 
 
Så är Julköttbullarna klara.
Skönt ha dom färdiga i frysen, ja det lär bli någon vardagsmiddag också. För det blev en hel ugnsplåt. 
 
 
KÖTTBULLAR
 
8 portioner köttbullar
1 kg köttfärs av valfri sort (jag använder nöt)
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 lök, finhackad
2 msk kalvfond
1,5 tsk salt
vitpeppar
2 msk potatismjöl
 
Finhacka löken och blanda samman alla ingredienser ordentligt, smaka av och låt stå i 15 min. Fukta händerna och rulla köttbullar. Lägg på en plåt. Värm ugnen till 200°. Ta in plåten mitt i ugnen och låt bakas i ca 20min, tiden varierar beroende på hur stora köttbullar du har rullat. Öppna ugnen och skaka plåten så köttbullarna vänds och steks runt om efter halva tillagningstiden. 
 Går bra att frysa ner.
 
Länk till Pressgurka
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: