Caesarsallad m grillad baconlindad kycklingfilé
Före påsk var jag med i en undersökning gjord av köket.se
Köket.se är en stor receptbank, fd recept.nu
Fick uppgift att använda sajten o sen utvärdera.
Hade länge tänkt göra en Caesarsallad, så sökte receptet i deras receptbank men gjorde den ändå på mitt lilla vis.
Caesarsallad
4 port
- 1/2 vitlöksklyfta
- 5 sardellfiléer
- 1 äggula
- 1 dl riven parmesanost
- 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
- ca 3/4 dl neutral olja
- 1 krm salt
Sallad
- kött från kycklingklubba
- romansallad
- knaperstekt bacon
- hyvlad parmesanost
- brödkrutonger eller vitlöksbröd
- Dressing: Mixa vitlöksklyfta, sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.
- Sallad: Blanda dressingen med kött från en kycklingklubba och romansallad i bitar. Toppa med knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost.
- Strö över brödkrutonger eller servera salladen med vitlöksbröd.
(Krutonger gör man själv, skär tärningar av fralla, stek gyllene i het stekpanna.
Vi ville grilla, så jag använde kycklingfilé som jag delade i två delar, kryddade med grillkrydda och lindade bacon runt innan vi grillade.)
Kram//Erica
skriven
Åh så gott!