Chapati

 

Recept Chapati (ca 15 st)

4 dl vetemjöl

1,5 dl vatten

Gör så här:

1) Blanda ihop mjöl och vatten till en mjuk deg. Knåda den i minst 5 minuter. Låt degen ligga i en bunke täckt av en fuktig handduk i 30 min.

2) Värm upp stekpannan så den blir riktigt het.

3) Dela degen i 15 bitar och kavla ut till en rundel ca 15 cm i diameter.

4) Stek i den heta, torra stekpannan 1 minut på ena sidan och 30 sekunder på den andra.

Receptet är taget ur den indiska kokboken ”Indisk mat” av Madhur Jaffrey.

Nästa gång jag gör dessa bröd ska jag ha i lite salt och göra färre så dom blir lite större!
 
Serverade mina Chapatibröd till Kalops, så gott få upp all god 'sås'.
För Kalopsreceptet, klicka på länken nedan:
 
http://ericasmeny.blogg.se/2016/april/kalops.html 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: