Majs & Räksoppa

4 port
- 2 burkar räkor i lag
- 1 gul lök
- 2 vitlöklsklyftor
- 0,5-1 chilifrukt (efter smak)
- 1 burk majs
- 2 hönsbuljongtärningar
- 10 dl vatten
- 0,5 paket äggnudlar
- 200 gram sockerärtor
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk vitvinsvinäger
- salt och peppar
- Hacka löken och chilin (efter smak) och fräs det tillsammans med pressad vitlök i en stor kastrull i lite olja.
- Häll av majsen och låt den sedan fräsa med i grytan tills den får lite färg.
- Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
- Koka upp och låt koka samman i ca 10 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
- Tillsätt grädden och låt koka upp igen.
- Smaka av soppan med salt, peppar och vinäger.
- Strimla sockerärtorna.
- Lägg nudlarna i botten på fyra skålar tillsammans med sockerärtor och avrunna räkor.
- Häll över soppa och servera.




Kram//Erica