Majs & Räksoppa

 
Majs och Räksoppa
4 port
 
  • 2 burkar räkor i lag
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöklsklyftor
  • 0,5-1 chilifrukt (efter smak)
  • 1 burk majs
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 10 dl vatten
  • 0,5 paket äggnudlar
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  1. Hacka löken och chilin (efter smak) och fräs det tillsammans med pressad vitlök i en stor kastrull i lite olja.
  2. Häll av majsen och låt den sedan fräsa med i grytan tills den får lite färg.
  3. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  4. Koka upp och låt koka samman i ca 10 minuter.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
  7. Tillsätt grädden och låt koka upp igen.
  8. Smaka av soppan med salt, peppar och vinäger.
  9. Strimla sockerärtorna.
  10. Lägg nudlarna i botten på fyra skålar tillsammans med sockerärtor och avrunna räkor.
  11. Häll över soppa och servera.
 
 
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: