Äggkoppskaka / Mugcake

Såg detta tips på Nyhetsmorgon.
Snabbt, gott o enkelt gör man dessa i micron.
Söta är dom ju också att ställa fram på gottedelen av buffébordet.
Receptet från köket.se
 
 
 
 

Du behöver

  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
 

Gör så här

  1. Smält smöret i micron i 30 sekunder. Häll över till en bunke och blanda i mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop med gaffel till en jämn smet. Knäck i ett ägg och häll i mjölk. Fortsätt blanda och rör till en jämn klumpfri smet.
  2. Häll smeten upp till strax över hälften av en äggkopp. Grädda i micron i 40 sekunder, men ha koll på kopparna. Mina koppar är rätt stora så 40 sek var rätt tid för mina äggkoppskakor.
  3. Servera ljumma, dekorera med påskgodis, bär eller annan valfri gottighet.
  4. Receptet kopierat från köket.se
  5. Jag halverade receptet och det blev 3 äggkoppar.
Körde alla tre koppar  samtidigt i micron, håll koll.
Körde kanske 25 sek kollade in kopparna, sen körde jag några sek till.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: