Äggkoppskaka / Mugcake
Såg detta tips på Nyhetsmorgon.
Snabbt, gott o enkelt gör man dessa i micron.
Söta är dom ju också att ställa fram på gottedelen av buffébordet.
Receptet från köket.se
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56efd91b2a6b2242f80cb3d9.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_56efd941ddf2b32a7c040287.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56efd9729606ee4074fed5f5.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56efd9f6ddf2b37c0897ffc0.jpg)
Du behöver
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 4 msk socker
- 2 msk kakao
- 1 krm vaniljsocker
- 1 krm bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 ägg
- 3 msk mjölk
Gör så här
- Smält smöret i micron i 30 sekunder. Häll över till en bunke och blanda i mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop med gaffel till en jämn smet. Knäck i ett ägg och häll i mjölk. Fortsätt blanda och rör till en jämn klumpfri smet.
- Häll smeten upp till strax över hälften av en äggkopp. Grädda i micron i 40 sekunder, men ha koll på kopparna. Mina koppar är rätt stora så 40 sek var rätt tid för mina äggkoppskakor.
- Servera ljumma, dekorera med påskgodis, bär eller annan valfri gottighet.
- Receptet kopierat från köket.se
- Jag halverade receptet och det blev 3 äggkoppar.
Körde alla tre koppar samtidigt i micron, håll koll.
Körde kanske 25 sek kollade in kopparna, sen körde jag några sek till.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56efd99ce087c3028f5b8779.jpg)
Kram//Erica