Gäddfärsbiffar

 
 
Att inte slänga mat, är ju en slogan som finns omkring oss.
Det är ju klart man är med på det. 
Det är ju både kostsamt, för vi har ju redan betalat för maten, och dåligt för miljön.
Har ju en svärfar som fiskar en del, och ibland får han nån gädda. 
Så jag har sagt att jag tar gärna nån gäddfile när gäddan är som bäst i köttet.
Så nu var det läge att ta fram gäddfilen från frysen och testa gäddfärsbiffar.
Har testat gäddquneller som är supergott; klicka på länk nedan för qunellrecept
 
http://ericasmeny.blogg.se/2015/february/gaddqueneller.html
 
Nu till gäddfärsbiffar, gott med hemlagad mos, gröna ärtor och rivna morötter.
Våga testa! Var jättegott!!
 
Gäddfärsbiffar
4 port
 
400 g fisk, gädda,torsk, sik el kolja
100 g fläskfärs
salt, vitpeppar
1 dl finhackad purjolök
1/2 finhackad gul lök
1 msk potatismjöl
1 ägg
1 dl grädde el mjölk
 
ägg och ströbröd el Panko till panering
smör till stekning
 
Använder man gädda, som har en hel del ben, brukar jag ta bort dom största benen. Sen mal jag gäddan i köttkvarnen, mal minst 3-4 gånger.
Annars kan man bara köra fisken i matberedaren till ett mos.
Finhacka purjolök och den gula löken och fräs den i smör.
Blanda lökfräs, fiskfärs, fläskfärs, salt, vitpeppar, ägg, grädde och potatismjöl till en slät smet.
Stek ett smakprov, känn så att du är nöjd med kryddningen. 
Rulla bollar av färsen, platta ut bollarna på en vattensköljd skärbräda.
Doppa el pensla biffarna med uppvispat ägg och vänd biffarna i ströbröd el Panko.
Stek i smör, tills biffarna blir vackert bruna. Ca 3-4 min på varje sida,
ej i för het stekpanna.
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Ser gott ut :)

Svar: Tack snällaKram//Erica
Erica Hermansson

2 Veronica Wallgren:

skriven

Åh vad gott!

Svar: Dom blev väldigt goda! Vi älskar fisk!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: