PotatisCarbonara
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/6571d2e6-76c4-4c54-862b-c42feb94d09b_5b5ad37bddf2b32e9342f7fa.jpg)
Varit i Uppsala när dom hade som varmast i landet, aldrig haft så varmt sen-47, cyklat vid Göta kanal, rekommenderas , passerat på utkanten vid bränderna, träffat syskonbarn barnbarn i Östersund. Nu har vi landat i Oltokken hos mamma.
Så nu blir det att laga mat igen.
Igår blev det husvagnskylskåpsrens.
PotatisCarbonara!
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/df7d4aae-5098-45d2-9022-6c8ede0d9415_5b5ad30addf2b32e87e2a8e6.jpg)
4 port
1 kg färskpotatis, skrubbade
150 g entrecote
50 g rökt sidfläsk
(el 200g rökt skinka el kassler)
1 finhackad gul lök
3-4 äggulor
2-3 dl grädde
2 dl riven smakrik ost
1 dl hackad gräslök
grovmald svartpeppar
smör
Dela de skrubbade potatisarna om dom är större.
Koka potatisen i saltat vatten.
Stek löken , fläsk o köttet ( som är skuret i små tärningar) i smör.
Vispa ihop äggulor och grädden.
Häll av vattnet från de färdigkokta potatisarna.
I med köttlökblandningen , ost och gräslök.
Häll över gräddägg blandningen över och rör om.
Ner med gräslök, dra några varv med pepparkvarnen.
Servera med extra ost och gräslök.
Smaklig måltid.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/f7daa74a-b269-41e3-b641-7e95ed62a4fd_5b5ad1d3ddf2b32e75b60060.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/07ce2d61-5747-4e76-b3fa-5f8efa7a359b_5b5ad20a9606ee62ee37b33b.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/76c32351-8ec3-4f22-b0cc-32c71bac436f_5b5ad2432a6b2289ff56ef31.jpg)
Kram//Erica
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/a0a22744-2bf9-46a6-b275-de4147fba0be_5b5ad2742a6b2289fcf5e629.jpg)