Semmelkladdkaka

 
 
 
Semmelkladdkaka
 
125 g smält avsmalnat smör
75 g finriven mandelmassa
2 dl socker
2 tsk mald kardemumma 
en nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl ( byt ut till ris el mandelmjöl och den blir glutenfri)
3 ägg
 
Slå på ugnen, 175 grader.
Rör ner sockret i kastrullen där det smälta, avsvalnade smöret ligger.
Riv ner mandelmassan i kastrullen.
Rör i mjöl, vaniljsocker, kardemumma, salt och ägg.
Rör till en slät massa, vispa inte.
Häll smeten i en springform ca 22 cm el en pajform.
Grädda i ca 15-20 min.
Pudra över lite florsocker.
Servera grädde el vaniljglass till kall kaka.
 
Man kan även grädda i portionsformar. Gräddningstiden blir ju kortare.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: