Biskvier, Citronbiskvi, Daimbiskvi & Nougatchokladbiskvi.
Får det lov att vara en biskvi, eller kanske tre?
Klart man inte kan nöja sig med En fyllning när man bakar biskvier.
Så jag gjorde tre, två som jag testat tidigare och så en ny!
BISKVIBOTTEN
Ca 40 st småa
Bottnar: 300 g mandelmassa
1 1/2 dl socker
2 äggvitor ( spara äggulorna)
Börja med bottnarna.
Grovriv mandelmassan.
Vispa ner äggvitan och sockret i mandelmassrivet.
Vispa tills det är en slät smet.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
40 st småa el 20 stora.
Grädda i 175 grader, ca 15-25 min, beror lite på storlek och ugn.
Håll koll!
Lossa kakorna direkt och vänd dom upp och ner.
Tryck till kakan lite så den blir lite plattare.
Låt kallna.
Medans biskvibottnarna kallnar kan man ju göra fyllningen.
Det är nu man ska välja smak!!!!
Den första på bilden är fyllningen;
Nougatchokladsmörkräm
- 100 g mjölkchoklad
- 50 g nougat
- 250 g rumstempererat osaltat smör
- 80 g äggvita (2-3 st)
- 120 g strösocker (1 ½ dl)
- 1 nypa salt
- Nougat smörkräm: Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron tillsammans med nougaten, ställ åt sidan och låt svalna till ljummen temperatur.
- Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa äggvitorna till en marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen och nougat.
- Använd en matsked och stryk på smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar. Ställ i kylen eller frysen i 30 minuter, under tiden smälter du mörk choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
- Ta en liten kniv och stick ner centrerat i botten av biskvin så att den kan hänga upp och ner. Doppa försiktigt i chokladen och låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.
Cirtonsmörkräm:
0.75 dl strösocker
0,75 dl vatten
3 äggulor
150 g mjukt, rumstempererat smör
rivet skal från två citroner
2-4 msk lemoncurd
- Lägg strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp tills sockerkristallerna smält.
- Ta bort kastrullen från värmen. Vispa upp äggulorna lätt med en gaffel och häll ner dem i socker- och vatten blandningen. Rör om till en jämn smet och häll upp i en bunke för att svalna.
- Riv ner citronskalet och rör om.
- Klicka ner lite smör i taget under vispning och fortsätt sedan vispa tills du får en fluffig smörkräm. Få inte panik om den skär sig, då är det bara att fortsätta vispa på medelhastighet tills den blir bra igen. Tillsätt lemoncurd till önskad citronsmak.
- Vill du ha gulare färg på smörkrämen kan du nu passa på att droppa ner lite gul pastafärg och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smörkrämen.
- Fyll bottnarna med smörkräm och låt dem stå i kylskåpet för att kallna innan du doppar dem i vit choklad.
Daimsmörkräm
300 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kokande vatten
4 st dubbeldaim, grovt hackad
Dekor: 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad)
1 msk neutral olja
1 st dubbeldaim, finhackad
Vispa smöret,vaniljsockret och det siktade florsockret vitt och pösigt.
Vispa ner äggulorna.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Grovhacka daimen och rör ner det i smörkrämen.
Fördela smörkrämen på undresidens på kakorna.
Bred Smörkrämen toppigt.
Ställ in biskvierna i frysen så smörkrämen fryser.
Smält chokladen över vattenbad,
Doppa biskvierna i chokladen, ska täcka all smörkräm.
Toppa biskvin med finhackade daimsmulor.
Kram//Erica