Saffransbullar med mandelmassa, vitchoklad och pinjenötter

Kunde inte hålla mig längre.
Så idag blev det saffransbullar.
Mums så gott med en kopp nykokt kaffe.
 
  • 2 kuvert saffran
  • 3 dl  Mjölk
  • 50 g färsk jäst 
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 gr Smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • ca 10-12 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 100 g Smör, rumsvarmt
  • 2 msk socker
  • 100-150 g riven mandelmassa 
  • 100 g riven vit choklad
  • ett ägg till pensling
  • pinjenötter
Mortla saffran med lite socker. Häll mjölken i en kastrull och värm till 37 grader tillsammans med saffranssockret.
Häll över mjölken i en bunke. Smula ner jäst i mjölken.
Rör sedan ner smör, socker, salt och ägg i bunken.
Tillsätt lite mjöl i taget tills degen går att arbeta ihop. Knåda den ordentligt och jäs sedan under bakduk ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp degen och kavla ut den till en stor rektangel. Rör ihop smör , riven mandelmassa och socker till en smidig massa. Bred ut massan över degen.
Riv den vita chokladen och strö över fyllningen. Spara ca 1/4,av den rivna chokladen.
Vik över ena långsidan.
Skär remsor och snurra och gör en bulle.
Ställ Bullen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa 20 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck fast några pinjenötter på varje bulle.
Gradda bullarna mitt i ugnen 7-10 min, eller tills dom fått fin färg och är genomgräddade.
När du tar ut bullarna strör du lite vit riven choklad på varje varm bulle.
 
 
 
Kram//Erica 

Kommentera här: