Fiskgryta med lax, abborre och musslor

Försöker att laga fisk minst 1 gång i veckan.
Igår gjorde jag en god fiskgryta, lite som Kajsa Warg, man tager vad man har i kylen.
Blev jättegod med gratinerade baguettskivor m mozzarella och vitlökssås.

 
Fiskgryta 
 
  • 200 g abborrfile , i 3 cm stora bitar
  • 200 g laxfilé  i 3 cm stora bitar
  • musslor, i vatten
  • 2 st morötter  skivade
  • 1 st fänkål strimlad
  • 1 st gul lök strimlad
  • 1 broccoli, skuren i buketter 
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liten bit röd paprika strimlad
  • 1 msk olivolja 
  • 1 fpk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt  vin
  • 2 st fiskbuljongtärning 
  • 1 nypa salt
  • några drag med svartpepparkvarnen

Lägg olivolja i en kastrull och fräs rotfrukter, lök, paprika och fänkål hastigt. Häll på tomatkross, vatten, vin och buljongtärningar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.

 Tillsätt fiskbitarna och låt sjuda ett par minuter tills fisken är genomkokt.

 
Vilökssåsen är en familjefavorit som passar till det mesta.

Liten burk creme fraiche
aromat
citronpeppar
riven vitlök
lite olivolja
Blanda allt
 
Kram//Erica

Kommentera här: