0 Läs mer >>
 
Det är gott med grytor.
Och denna kycklinggryta med ris var riktig god.
Tog det som fanns i kyl/frys!
 
Kycklinggryta 
ca 700 g kycklingfilé 
15 champinjoner ( hade några färska och så en liten burk konserverade)
1/2 purjolök 
1 msk vetemjöl 
200 g färskost med smak, har du naturell får man smaksätta med typ vitlök och örter
ca 3 dl gräddmjölk
2 tsk soja
1 msk kycklingfond
1 dl färska örter 
salt & peppar.
 
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i en stekgryta.
Strimla purjolöken och skiva champinjonerna och stek med kycklingen.
Pudra över mjölet och tillsätt gräddmjölken och färskosten.
Rör om tills färskosten löst upp.
Tillsätt soja och fond.
Låt allt koka på medelvärme tills kycklingen är klar.
Jag hade även i broccolie.
 
Servera med ris!


Kram/Erica.
 
 

Kycklinggryta

0 Läs mer >>
 
Fluffiga Vaniljbullar
ca 15 st
1 pkt vaniljvisp
25 g jäst
3 msk socker
1 krm salt 
2 msk rumsvarmt smör 
ca 4 1/2 dl mjöl 
 
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
100 g fint riven mandelmassa
 
Pensling & garnering:
1 uppvispat ägg 
pärlsocker
 
Värm vaniljvispen till 37 grader.
Smula ner jästen i en deg bunke, blanda ner socker, salt och smöret.
Häll över vaniljvispet och rör tills jästen löst upp.
Ner med mjölet och arbeta samman till en slät deg.
Klicka eller rulla 15 bollar i aluminium formar el pappers ull formar som du ställer i en muffinsplåt.
Låt jäsa Ca 40 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Rör ihop fyllningen till en fluffig kräm och fyll en spritspåse.
Stick ner spritspåsen i mitten av bullen och tryck ut en klick fyllning i varje bulle. 
snåla inte.
Strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i 250 grader i ca 7-10 min.
 
 
Kram//Erica

Fluffiga vaniljbullar

0 Läs mer >>
Har länge haft ett recept på marinerad tjälknöl.
Men nu hittade jag ett nytt recept på en marinad som testades till middagen idag.
Jättegott!
Har ni ingen tjälknöl kan ni ju helstekta fläskfilé, fläskytterfilé och skiva i tunna skivor och hälla marinaden över.

Marinad.
1 dl neutral olja 
1 dl vatten 
1 dl soja
2 äggulor 
2 msk senap
2 rivna vitlöksklyftor 
salt peppar 
Rör ihop och häll över de tunna skivorna kött.
Låt marinera i minst 1 timme.
 
Blev väldigt gott

Här får ni även recept på min andra marinad
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger (rödvinsvinäger går åxå bra)
1 msk kalvfond
2 krm svartpeppar
häll marinaden över köttskivorna

Kram//Erica

Marinerad Tjälknöl