Kebabbåt
Kebabbåt är väldigt enkelt att göra.
Färdig fryst smördeg och kebab från affären.
Sen kan man göra egna såser, eller så finns det även det att köpa.


Kebabbåtar
2-portars
2 smördegsplättar
grovt riven smakrik ost
kebabkött
maj
uppvispat ägg
sallad
tomat
maj
röd lök
gurka
pepperoni
kebabsåser
Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek.
Lägg på lite ost i botten.
På med lite majs och kebabkött,
Strö över lite mer ost.
Vik i smördegskanterna.
Pensla smördegskanterna med uppvispat ägg.
Grädda båtarna i 200 grader i ca 15-20 min.
Servera med grönsaker och såser.


Röd kebabsås
500 g krossade tomater
1 gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1/2 dl vatten
0,5 tsk svartpeppar
1 nypa socker
chilipeppar
Koka allt, Utom chilin i ca 20 min på svag värme.
Avsluta att krydda med chilipeppar till önskad hetta.
Kan servera ljuset el kall.
Rosa kebabsås
3 crème fraîche
1/2 dl Fanta el apelsinjuice
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
salt & peppar
Rör ihop allt och 'låt stå till sig' någon timme i kylen.
Vispas upp strax innan servering till lite rinnigare konsistens.
Vit kebabsås
1 dl crème fraîche
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 msk aromatisk
1/2-1 msk citronpeppar
Rör ihop allt. Smaka av och tillsätt mer om det behövs av något .
Denna sås är god till allt, nästan.
Vill man kan man mosa ner fetaost.

Kram//Erica