Morotssallad......

Så är vi hemma från fjällen igen,och man får härja i köket med grytor & slevar man är van!!
Middan idag blev lax på spenatbädd,färsk potatis och morotssallad.
 
Lax på spenatbädd
Jag använde fryst spenat,4 frysta `spenat`kulor till varje portion
Låt dom tina
Knaperstek några skivor bacon som sen får rinna av på hushållspapper och kallna
Smörj en portionsform eller en stor form
Mosa ut spenaten
Salta lite och några varv med pepparkvarnen
Skär laxen i portionsbitar
Salta laxen och peppra med citronpeppar
Lägg laxen på spenaten
Smula lite feta ost på varje laxbit
Häll lite grädde på spenaten
Grädda i ugnen ,190 grader ca 15-20 min
När man tar ut fisken smulars lite knaperstekt bacon över fisken
Serveras med kokta färskpotatisar som smörslungats tillsammans med kokta haricoverts
 
Gjorde en morotssallad 
 
MOROTSSALLAD

6 st fint rivna morötter
1 citron (skal & saft)
1/2 dl socker
1 dl neutral olja
salt & peppar (efter smak)
Blanda allt,låt stå några timmar i kylen
Häll av överflödig vätska vid servering
 
Kram//Erica
 

Kommentera här: