KÖTTFÄRSGRYTA
KÖTTFÄRSGRYTA
4 port
300 g köttfärs
1 finhackad gul lök
1/2 finhackad chilifrukt
1/2 paprika hackad i bitar
100 g finstrimlad vitkål (strimlar med osthyveln)
4 finhackade färska champinjoner
2 pressade vitlökar
1 morot hackad i bitar
3 msk kalvfond
1 köttbuljongtärning
1 burk krossade tomater
1 tsk malen chilipeppar
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
ev salt
smör
lite vatten
fräs lök, chili, paprika, vitål, champinjoner och den pressade vitlöken i smör
tillsätt köttfärsen och bryn tills all färs är stekt
tillsätt kalvfond, buljongtärning, de krossade tomaterna , morotsbitarna och de olika pepparsorterna
tillsätt ev lite vatten och låt puttra under lock ca 30 min
smaka av och salta ev.
(köttfärsgrytan görs med fördel dagen före man ska äta den)
(bra mat till matlådan)
servera ris, creme fraiche och ett gott bröd till
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Erika Skogly:
Gott med vitkål i grytan. Låter mums, det här!
skriven
Oj ! Så otroligt gott det ser ut och låter 😃👍 Måste provas en kväll.
Du är otrolig med dina maträtter.
Här vart det enkel middag.
Kram Bibbi