JULSKINKAN
Mitt uppdrag att laga middag från ingredienser som finns i frysen fortsätter.
En bit julskinka fick komma fram idag och 1/4 påse broccoli.
Så blandar man det med grejer från kylen och vips är middan ett faktum.
Skink&Broccolipaj, Broccolisoppa och surdegsbaguetter.
Att baka med surdeg tar ju lite tid,så det började jag att göra redan vid lunch.
Hade köpt surdeg på burk,funkar utmärkt!
BROCCOLISOPPA 2 port
1/2 riven gul lök
1 riven pototis
100 g broccoli (fryst)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
Riv lök och potatis direkt ner i en kastrull
Tillsätt broccolin, vattnet och buljongtärningen
Koka tills grönsakerna är mjuka
Mixa soppan slät med stavmixern
Tillsätt grädden och koka upp soppan
Salta och peppra om det behövs
Hade denna i kylen så den fick bli botten i pajen
Finhackad julskinka, hackade champinjoner och broccoli blev fyllningen
Riven ost på det
Vispa ihop 3 ägg och 2-3 dl grädde, och lite cayennepeppar
Häll äggstanningen i pajformen
Grädda i 200 grader i ca 30 min
skriven
Både pajen och efterrätten ser goda ut. Man ska inte slänga rester, jag håller med. Surdeg på bröd har jag aldrig testat. Låter spännande. Ha det gott!