LAX i KAVIARSÅS

Lax i kaviarsås är en favorit i vårdat hem.
Så den är ett återkommande inslag som både vardagsmat och även till fest!!
LAX i KAVIARSÅS
4 port
4 portionsbitar av lax
ev lite salt, citronpeppar
3 dl grädde
3 dl créme fraiche
2 fiskbuljongtärningar
ca 1/2 liten tub kaviar
sparrisbitar på burk (vitsparris)
Smöra en ugnsform.
Lägg fiskbitarna i formen.
Krydda med citronpeppar, ev lite lite salt ( såsen är ju ganska salt).
Koka ihop grädde, créme fraiche, fiskbuljong.
Vispa ner kaviar, tillsätt så mycke du vill efter smak.
Häll över fisken, strö över sparrisbitarna.
In i 175 grader varm ugn i ca 25 -30 min.
Servera ris till.
Såsen kan man ju koka i en kastrull och servera till ev stekt el kokt fisk.



Kram//Erica
skriven
ser riktigt gott ut !