Rödbetsbiffar m Vitlöks&Fetaostkräm
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd11232a6b220d40d6f7c2.jpg)
Kan säga åt alla som rynkar på näsan när ni läser Rödbetsbiffar, ge det en chans iaf.
Vi tyckte det blev jättegott! Över förväntan!
Rödbetsbiffar
2 port
4 stora kokta rödbetor ( finns förkokta att köpa i vissa affärer, annars kokar man dom i saltat vatten med skalet på tills dom blivit mjuka, ca 20 min)
1 gul lök
1 ägg
1 dl västerbottensost
1/2-1 dl mjöl
salt , svartpeppar
lite timjan
smör
Skala rödbetorna & löken och riv de på den grova sidan på rivjärnet.
Blanda ner ägget, grovriven vbost.
Smaka av med salt & peppar.
Rör ner mjölet och timjan.
Forma biffar ( jag använde engångshandskar pga så mycke färg...)
Stek på medelvärme och stek i smör.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd11142a6b220cc1d69d66.jpg)
Servera med ungsrostade potatisklyftor.
Skala och klyfta potatisarna.
Koka pottisarna i saltat vatten i 5 min.
Häll av vattnet och häll upp potatisarna på en ren kökshandduk så dom får ånga sig torr.
Lägg potatisarna på bakplåtspapper i en ugnsform.
Ringla över lite olivolja och gnid in potatisen.
Salta och strö på lite torkad timjan.
Grädda i 175-200 g varm ugn i ca 20-30 min.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd1118ddf2b320091169fb.jpg)
Serverade en vitlöks&fetaoströra till.
Vitlöks&Fetaoströra
3 dl creme fraiche
3 msk olivolja
aromat
citronpeppar
2 pressade vitlökar
1 pkt mosad fetaost
Rör ihop allt
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd112b2a6b220c75045988.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd113a2a6b220d56ff1c0c.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd11272a6b220ca1499bd1.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd1120e087c3491dbe3905.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd111ce087c348e5a54dbd.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd11372a6b220d40d6f7c6.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_54cd112eddf2b31fad880e21.jpg)
Kram//Erica