Hallonpaj

 
 
Hallonpaj
ca 16 små el 1 stor paj
 
Pajskal:
200 g smält smör
5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
3 dl mjölk
7 msk snabb marzanpulver
350 g frysta hallon
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker 
 
Börja med att göra marzankrämen, vispa ihop mjölken och marzanpulvret och låt den svälla i kylen.
Ta fram hallonen från frysen och blanda dom med potatismjölet och sockret.
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen.
Ta undan 1/3 av degen.
2/3 trycks ut i pajformen/pajformarna.
Förgrädda pajskalet/pajskalen i 200 g i ca 8-10 min.
Lägg en klick av marzankrämen i varje pajform / täck botten i den stora formen.
Sen på med hallonen och sist smula över pajdegen som är kvar.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 min.
 
 
 
 
 
 
Idag skulle min älskade mormor Svea blivit 100 år om hon hade levt!
Snart blir det kalas, har ju namnsdag idag och min 49:onde födelsedag imorgon.
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 leavanny.blogg.se:

skriven

Mumsigt :D

Svar: Dom är så goda, och toppen ha dom i portionsformar. Bra att ha i frysen och ta fram om man får främmande el blir sugen!Kram //Erica
Erica Hermansson

2 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Fy va gott :) Tror jag ska göra paj idag :) Ha en trevlig söndag :)

Svar: Dom är så goda. Och toppen att ha på lut i frysen!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: